Wat is Netwerk Utrecht?

Ons motto is: ‘Met elkaar op zoek naar Jezus – met Jezus op zoek naar andere studenten.’

Netwerk is er voor studenten tussen de 18 en 25 jaar die God nog niet kennen, maar wel geïnteresseerd zijn, én voor mensen tussen de 18 en 25 die zich herkennen in en willen toewijden aan:

  1. Het willen groeien in het dagelijks volgen van Jezus
  2. Het creëren van een uitnodigende plek voor studenten die God beter willen kennen
  3. Willen leren hoe zij anderen verder kunnen helpen richting God.

Hoe we dat willen doen? Er is geen ‘one road to success’, maar jij bent er! Jij kent Jezus en jij bent een voorbeeld voor andere studenten. Netwerk wil jou helpen om dagelijks met Jezus te leven en net als Hij discipelen (volgers van Jezus) te maken die op hún beurt weer discipelen maken. Netwerk wil een plek zijn waar christelijke en niet-christelijke studenten zich thuis voelen: een plek waar je gezien en gekend wordt, van waaruit je je dagelijks leven gaat delen met de mensen om je heen.

Wat een discipel, een volger van Jezus, is? Daarvoor kijken we naar Jezus zelf. Zijn leven op aarde werd bepaald door een balans in de relatie met Zijn Vader (boven, zie afbeelding), met andere christenen (binnen) en mensen die God nog niet kenden of in nood verkeerden (buiten). Zo willen wij als leerlingen deze drie dimensies ook evenveel aandacht en ruimte in ons leven geven.

driehoek

 

 

 

 

 

 

Triades en triade-kringen

Naast de gemeenschappelijke avonden kom je ook elke week in een vaste triade of een triade-kring bij elkaar. Wat is het verschil tussen een triade en triade-kring?

Triade
Binnen triades willen we deelnemers die een verlangen hebben om te groeien in geloof, toerusten in hun relatie met God en het volgen van Jezus. Het doel van een triade is geestelijke groei, groeien in je relatie met God, groeien in je relatie met elkaar, maar ook om gericht te zijn op onze ‘’naasten/vijanden’’. Ook bid je voor elkaar en voor mensen om je heen die Jezus nog niet kennen.

Je komt elke week met z´n drieën of vieren bij elkaar thuis om je te verdiepen in het geloof.  Dit doen we aan de hand van de triade-kaart.

Meer informatie over Triades

Triade-kring
Misschien twijfel je nog over wie God is en zit je met vragen. Binnen een triade-kring willen we je helpen in je zoektocht om God (beter) te leren kennen. In de triade-kring heb ruimte voor al je vragen over God, Jezus en alle andere aspecten van het geloof.

Een triade-kring bestaat uit 3-4 deelnemers die God ook (beter) willen leren kennen en/of met vragen zitten over het geloof. Een triade-kring wordt geleid door een kringleider.

Meer informatie over Triade-kringen